22 Ιανουαρίου 2016

Εξεταστέα ύλη για το μάθημα «Διεθνή Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά Πρότυπα»

Print Friendly and PDF

ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ & ΧΡΗΜ/ΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (ΔΛ&ΧΠ)»

Λογιστική  τυποποίηση – Η  λογιστική  τυποποίηση στην Ελλάδα – Όργανα κατάρτισης διεθνών λογιστικών πρότυπων- Τα κύρια όργανα κατάρτισης λογιστικών πρότυπων & πρότυπων χρηματοοικονομικής αναφοράς  σήμερα (εκτός ΗΠΑ)-Το  όργανο θέσπισης λογιστικών πρότυπων σήμερα στις ΗΠΑ-Η λογιστική  τυποποίηση  στην Ευρωπαϊκή Ένωση -Όργανα θέσπισης των λογιστικών πρότυπων στην Ε.Ε- Σύγκλιση λογιστικών προτύπων- Γενικά  παραδεκτές  λογιστικές αρχές (accounting principles)-Πλαίσιο κατάρτισης & παρουσίασης των Οικονομικών Καταστάσεων (Ο.Κ). Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πληροφοριών που παρέχουν οι ΟΚ.- Βασικές αρχές της φιλοσοφίας των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ – Οι Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με το «Πλαίσιο»-Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα , τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς και οι Διερμηνείες
Δ.Λ.Π  1 «Παρουσίαση των Οικ. Καταστάσεων» Υποδείγματα Οικονομικών Καταστάσεων
Δ.Λ.Π  2 «Αποθέματα»
Δ.Λ.Π  7  «Κατάσταση των Ταμιακών Ροών» Υπόδειγμα Κατάστασης Ταμιακών Ροών
Δ.Λ.Π  16 «Ενσώματες ακινητοποιήσεις»
ΔΛΠ 17 «Μισθώσεις»
ΔΛΠ 40 «Επενδύσεις σε ακίνητα»
ΔΠΧΑ 5 «Πάγια στοιχεία Ενεργητικού κατεχόμενα προς πώληση & διακοπείσες δραστηριότητες»
Η ανωτέρω εξεταστέα ύλη υπάρχει στις  «Σημειώσεις» της  κ. Μ. Ροδοσθένους που διανέμονται από το γρ. 308, 2ος όροφος, κτίριο Δ.
Επιπλέον τα ΔΛΠ & τα ΔΠΧΑ μπορείτε να τα βρείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη «Κάλλιπος» βιβλίο ΔΛΠ συγγραφείς Δημητράς Αυγουστίνος, Βρέντζου Ελένη.

Τελευταία καταχώρηση: Ιανουάριος 2018

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls