9 Μαΐου 2015

Η Ιστορία του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Print Friendly and PDF
 
Το ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα(πρώην ΤΕΙ Πειραιά) είναι ένα από τα παλαιότερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Ιδρύθηκε το 1983 με το Ν.1404/83, και αποτελεί την συνέχεια του ΚΑΤΕΕ Πειραιά, που είχε κατά το παρελθόν συγκεντρώσει την παράδοση και την εμπειρία της λειτουργίας των δύο παλαιότερων Ανώτερων Τεχνολογικών Σχολών της Ελλάδας, της Σχολής Υπομηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου (του μικρού Πολυτεχνείου όπως συχνά ονομάζεται), της πρώτης Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα της Σχολής Αναστασιάδη και της Σιβιτανιδείου Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Η λειτουργία του λοιπόν στηρίζεται στην πιο μακριά εκπαιδευτική παράδοση και ήδη στελεχώνεται με μεγάλο αριθμό νέων εκπαιδευτικών υψηλού επιπέδου και διοικητικών υψηλών προσόντων.
Σήμερα αποτελείται από δύο Σχολές, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) και Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.). Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα βρίσκονται στην Δυτική Αττική στο Δήμο Αιγάλεω, επί των οδών Π. Ράλλη και Θηβών στα όρια του ιστορικού ελαιώνα των Αθηνών, όπου δίδασκαν οι Αρχαίοι Αθηναίοι Φιλόσοφοι. Λειτουργούν επίσης Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο ιδιόκτητο Κτίριο της οδού Μεθώνης 8-10 στα Εξάρχεια και Παράρτημα σε μισθωμένο κτίριο Κειριαδών 2 στα Άνω Πετράλωνα.
Με στόχο την υψηλή γνώση και την ανάπτυξη της φιλο-"σοφίας" το ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές εκπαιδευτικές – ερευνητικές και ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις αυξημένες απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας για δημιουργία στελεχών με σοβαρή επιστημονική υποδομή σε θέματα τεχνολογίας και εφαρμογών.
 

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls